Kā nopirkt lietotu velosipēdu internetā

Ievietots by Davis Paipa

Aktīvs dzīvesveids vienmēr ir bijis modē. Pēdējā gada laikā, Covid izplatības dēļ, aktīvs dzīvesveids ir palicis populārāks kā vēl nekad. Cilvēki aizvien vairāk laika pavada ārā, svaigā gaisā, nodarbojoties ar sportiskām aktivitātēm. Kā viens no pieprasītākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem ir riteņbraukšana. Tieši šis sporta veids ir ļoti iemīļots ne tikai pieaugušo, bet arī jauniešu un bērnu vidū un tas nemaz nav pārsteigums, jo tieši riteņbraukšana stimulē sirdsdarbību, koordināciju un muskuļu spēku.

Aizvien vairāk cilvēku savās ikdienas gaitās izvēlās doties tieši ar velo – ātri, veselīgi, ekonomiski. Lielisks kombo, ne tā? Bet ko darīt, ja velosipēdu piedāvājums ir limitēts? Šajā rakstā vēlamies Jums pastāstīt, kas Jums ir jāzina pirms lietota velo iegādes.

Kā zināt vai velosipēds nav zagts?

Kā pirmo un svarīgāko vēlamies uzsvērt to, ka pirms lietota velosipēda iegādāšanas ir nepieciešams pārliecināties vai šis lietotais velo nav zagts. Latvijā visbiežāk tiek pārdoti no Rietumeiropā vai Skandināvijā nozagti velosipēdi. Zemāk redzamas dažas Latvijas un citu valstu velosipēdu reģistra interneta vietņu, kurās iespējams pārbaudīt, vai velosipēds nav nozagts:

    - http://veloreg.lv un http://www.veloregistrs.lv/ - Latvijas velosipēdu reģistrs

    - http://www.dviraciuregistras.lt/ - Lietuvas velosipēdu reģistrs

    - http://www.fahrrad-gestohlen.de/index.php?lang=eng – Vācijas velosipēdu reģistrs 

    - https://www.bikeregister.com/ - Lielbritānijas velosipēdu reģistrs

 

Pikts lietotu velosipedu interneta

Ko izdarīt pirms došanās apskatīt lietotu velosipēdu?

Pirms lietota velosipēda iegādes pieaugušajam un arī lietota bērnu velosipēda iegāde svarīgi ir apdomāties kādām vajadzībām velo tiek pirkts. Ja velosipēds ir nepieciešams kā skaists aksesuārs ar kuru lēnām ,skaistā apģērbā aizbraukt pēc ziediem uz veikalu, tad ieteicams ir iegādāties tieši pilsētas velosipēdu, bet ja ir vēlme braukt pa grants ceļiem vai mežiem , vispiemērotākais būs sporta velosipēds.

Šobrīd iespējam atrast labu, lietotu velosipēdu par 200 eiro. Protams, ir arī lētāki velosipēdi, Jūs daudz vairāk varēsiet paļauties uz riteņa kvalitāti. Jauns pilsētas velosipēds maksā aptuveni piecus simtus eiro, taču velo ar kuru paredzēts braukt jau mazliet nopietnāk un izmantot sports vajadzībām būs cenā sākot no 500 līdz par 1500 eiro.

Ja esi nolēmis velo iegādāties no kādas privātpersonas, noteikti pirms iegādes piezvani un noskaidro sekojošās lietas:

  1. Kur ritenis ir glabāts? Ja ritenis ir glabāts iekštelpās, tas noteikti kalpos daudz ilgāk nekā tad, ja tas ir pārziemojis uz balkona vai atvērta tipa garāžā.
  2. Cik gadus ritenis ir lietots? Šis ir nozīmīgs jautājums, jo ja velo ir lietots vairāk par pieciem gadiem, var būt sarežģījumi ar detaļu atrašanu, velosipēds salūzīs.
  3. Noskaidro riteņa rāmja izmēru! Bieži viens pārdevējs nezin riteņa rāmja izmēru, ja tā ir arī Jūsu gadījumā tad nosauciet savu auguma garumu un pajautājiet vai šis ritenis Jums derēs. Riteņa rāmju izmēru tabulas ir atrodamas internetā.
  4. Svarīgi ir noskaidrot par pēdējo velosipēda apkopi – kur un kas ir ticis labots.
  5. Pirms lietota velosipēda pirkšanas noteikti apjautājies vai pārdevējam ir oriģināls pirkuma čeks!
  6. Nebaidies jautāt papildus fotogrāfijas! Iespējas jau bildēs varēsiet aplūkot lietas, kuras Jums nav pieņemamas iegādājoties lietotu velo.

 

Ko pārbaudīt pirms lietota velosipēda iegādes?

Iegādājoties lietotu bērnu velosipēdu vai lietotu pieaugušo velosipēdu- jāapskata ķēde, riepu nodilums, kā griežas riteņi, kā arī jāpārbauda, cik ātri saslēdzas ātrumi, ja tādi ir. Lietotu velosipēdu cenas ir krietni zemākas nekā jaunu velosipēdu un tas nebūt nenozīmē, ka lietots velosipēds būs sliktāks nekā jauns. Iespējams iepriekšējais īpašnieks ar to īsti pat nebija braucis.

Bieži , īpaši dzīvojot lielpilsētās ir dzirdēti stāsti par velosipēdu nozagšanu ne tikai āra, bet arī kāpņu telpās, māju pagalmos vai garāžās, iegādājoties lietotu velo , kura vērtība ir mazāka, garnadžu nodarītā sāpe arī būs mazāka, nekā tad, ja velosipēds būs nopirkt jauns un par ļoti lielu naudu.

lietots sieviesu velosipeds

Lietotu velo var iegādāties arī pie mums veikalā!

Daudziem cilvēkiem lietotu velosipēdu iegāde asociējās ar velo iegādi “no rokas rokā”, pērkot lietoto velo tādās vietās kā, piemēram, facebook vai ss.com, bet tās nav vienīgās vietas, kur iegādāties velosipēdu ir vairāki veikali, kuri piedāvā iegādāties lietotus velosipēdus. Cilvēkam, kurš no riteņiem neko nesaprotu, iegādāties velosipēdu veikalā būs daudz vieglāk, jo konsultants palīdzēs piemeklēt vispiemērotāko lietoto velosipēdu. Iegājies pārbaudītu , lietotu velosipēdu pie mums Libaubike.lv , šim velo jau būs veikta apskate, tāpēc varēsi būt drošs par savu pirkumu.

Vīriešu velosipēdi

Vīriešu velosipēdu izvēle ir ļoti plaša, tāpēc svarīgi pirms lietotā velosipēda iegādes uzdot sev šos svarīgos jautājumus – kur es braukšu? Cik bieži es braukšu? Kas man patika un kas man nepatika iepriekšēja velosipēdā?

Vīriešu velosipēdu sortiments ir ļoti plašs. Populārākie vīriešu velosipēdu veidi ir:

  1. Ceļu velosipēdi , ar kuriem paredzēt braukt tikai pa gludu ceļu.
  2. Ciklo-krosa velo ar kuriem paredzēts braukt par šoseju.
  3. Kalnu jeb MTB velo – šis ir īpaši iecienīts velosipēdu veids ar kuru braukt pa nelīdzeniem ceļiem, mežiem un takām.

4.Kruīza velosipēdi – ir paredzēti braukšanai pa pilsētu , tie ir ērti un parasti ar lielu sēdekli.

Ir vēl daudzi citi vīriešu velosipēdu , kā , piemēram, hibrīda velosipēds, sliežu/ fiksētā pārnesuma velo, fitnesa velo un citi.

Sieviešu velosipēdi

Gandrīz jebkurš velosipēdu ražotājs ražo velosipēdus priekš sievietēm. Vai Jums ir nepieciešam velosipēds kurš domāts tikai sievietēm? Nebūt nē. Daudz sievietes izvēlās tieši “unisex” (paredzēts abiem dzimumiem) velosipēdus, jo bieži vien tie ar neko neatšķiras no sieviešu velosipēdiem. Kā izvēlēties sev piemērota lieluma velosipēdu? Lielākajai daļai velo ražotāju ir tiešsaistes izmēru tabulas pēc kurām var saprast, kurš velosipēds Jums labāk derēs – izmēru varēsiet noteikt pēc Jūsu garuma, kājas iekšējā garuma vai citām līdzīgām jomām.

Parasti riteņu izmēri tiek iedalīti – mazs, vidējs, liels utml. Nekad nepaļaujieties uz to, ka ja Jūsu vecais velosipēds ir bijis vidēja izmēra, tad tagad no cita ražotāja Jums arī ideālais izmērs būs tāds pats. Ražotāju izmēri ir atšķirīgi, tāpēc vienmēr ir labi pārliecināties pēc izmēru tabulām

lietots velosipeds

Lietoti bērnu velosipēdi

Tas nav noslēpums, ka bērni aug ļoti ātri, tāpēc bērnu velosipēdus nākas mainīt bieži. Bērnu velosipēdus mēra pēc riepu izmēriem. Tipiskie riteņu izmēri bērnu velosipēdiem ir 12", 14", 16", 18", 20" un 24." Jo lielāks bērns, jo lielāki riteņi. Tā kā bērni aug ātri un tik pat ātri tiek mainīti velo , iespēja nopirkt tiešām labu lietotu velosipēdu ir ļoti liela. Svarīgi ir atcerēties to, ka ja velosipēds vizuāli izskatās pievilcīgi tas vēl nenozīmē, ka ritenis ir tiešām labs, to varēs noskaidrot tikai pēc laika. Lietotu bērnu velosipēdu iegāde ir kā laimes spēle, bet tajā noteikti ir vērts piedalīties.

 Lietots nenozīmē sliktāks, gluži otrādi pērku lietotu velosipēdu Jūs variet būt ieguvējs. Meklē savu ideālo velo pie mums - Libaubike.lv

Pieejamie Zīmogi

Pieredzējušu Ekspertu Viedoklis
Bezmaksas Atgriešana Veikalā
Droša Iepirkšanās
24/7 Palīdzības Centrs
Jūs esat veiksmīgi kvalificējies atlaidei
Salidzini.lv logotips Latvijas interneta veikali